Vurigetongen.nl

Wat je meeneemt naar een festival hangt ervan af hoe lang je daar zult blijven. Voor een weekend zijn er natuurlijk veel meer spullen nodig dan voor slechts één dag. In dit artikel gaan we uit van een weekend omdat dat meer voorbereiding vereist.

Tent + slaapzak

Een van de belangrijkste zaken is een goede, waterdichte tent. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat het noodweer is tijdens het festival en het campingterrein verandert in een moeras. Ook is het fijn om een eigen plekje te hebben na een lange dag en dat je tent droog en goed in de grond staat. Een goede slaapzak en eventueel extra dekens is ook fijn omdat het erg af kan koelen ‘s nachts.

Eten/drinken

Wanneer je het iets te laat hebt gemaakt de avond ervoor is er niets zo lekker om wakker te worden met een ontbijtje. Het zal tevens ook de kater ietwat verdrijven. Doe daarom boodschappen voordat je naar het festival gaat en neem vooral houdbare producten mee zoals brood, broodbeleg, water en bifi worstjes.

Budget

Zelf eten en drinken meenemen is de beste tip om geld te besparen tijdens je festivalbezoek, omdat het eten bij kraampjes tijdens een weekend behoorlijk aantikt in de kosten. Bedenk van tevoren hoeveel geld je ongeveer uit wilt geven en houd je hier ook aan, zeker als je met een grotere groep mensen het festival gaat bezoeken.

Versiering

Om je tent midden in de nacht terug te vinden is het handig om slingers of vlaggetjes mee te nemen zodat je niet zolang hoeft te zoeken naar je bed. Ook staat het natuurlijk erg gezellig!

Post a Comment