Vurigetongen.nl

In Amerika weten ze wat feesten is. Hier lichten we de twee grootste en meest invloedrijke Amerikaanse festivals uit, namelijk Coachella en Burning Man Festival.

Coachella

Coachella wordt jaarlijks gehouden in het Californische Indio, maar het festivalterrein zelf ligt in de Coloradowoestijn. Dit festival is één van de grootste festivals ter wereld en verwelkomt maar liefst rond de 600.000 bezoekers per jaar. Hier treden niet alleen de grootste artiesten op, ook heeft Coachella zeer veel invloed op voornamelijk modetrends. Dit komt omdat grote sterren als Rihanna, Justin Bieber, Ariane Grande en nog veel meer artiesten, influencers en mode-iconen zich graag laten zien op dit festival. Het draait op dit festival dan ook meer om gezien worden dan om wat je zelf als bezoeker te zien krijgt.

Burning Man

Voor echte festivalliefhebbers staat Burning Man gegarandeerd op de bucketlist. Van dit festival is er namelijk maar één en deze ervaring wordt dan ook als nooit meer te vergeten beschreven. Burning Man wordt gehouden in Black Rock Desert en duurt ongeveer een week. Dit festival draait in tegenstelling tot andere festivals niet per se om muziek, maar meer om het samenkomen met anderen en zelfvoorzienend leven. Het is voor velen dan ook een spirituele ervaring waarbij de realiteit achterwege wordt gelaten en men zich volledig voor anderen openstelt.

Post a Comment