Vurigetongen.nl

Nederlandse festivals zijn zeer geliefd bij de Belgen, maar andersom geldt dit natuurlijk ook. Dit zijn namelijk de populairste Belgische festivals onder Nederlandse bezoekers!

Rock Werchter

Hoewel de naam anders doet vermoeden, bestaat het Rock Werchter festival voornamelijk uit popbands in plaats van rockbands. Het festival is door de jaren heen meer mainstream geworden, tot zowel grote vreugde als teleurstelling van veel bezoekers. Rock Werchter is het grootste festival dat België te bieden heeft en ontvangt jaarlijks rond de 350.000 bezoekers. De line-up bestaat vaak uit zeer grote maar ook kleine artiesten, waardoor het kan gebeuren dat fans van Radiohead, Metallica of R.E.M. op dezelfde dag naar zowel hun helden als een lokale act staan te kijken.

Pukkelpop

Dit festival wordt vaak in hetzelfde weekend als het Nederlandse Lowlands gehouden en wordt daardoor ook als concurrent gezien. Het past qua stijl en grootte van het festival ook als goede tegenhanger, en er spelen dan ook vaak dezelfde artiesten. Leuk feitje: dit festival is vernoemd naar clubhuis De Pukkel waar een jongerenbeweging zich had gevestigd. Mede daardoor heeft dit festival een politiek tintje, er zijn dan ook meerdere incidenten geweest omtrent het uiten van racistische leuzen en het vertonen van vlaggen van extreemrechtse organisaties.

Post a Comment