Vurigetongen.nl

In Nederland tellen we inmiddels maar liefst 1115 festivals die allemaal een verschillende sfeer, artiesten en publiek vertegenwoordigen. Deze festivals verschillen enorm in omvang, omdat deze soms ook op unieke locaties gehouden worden. In dit artikel gaan we in op de grootste popfestivals die Nederland rijk is!

Pinkpop

Pinkpop, oftewel het roze festival, is één van de grootste festivals die in Nederland gehouden worden. Het festival wordt elk jaar gehouden in het Limburgse Landgraaf en mag elk jaar maar liefst 65.000 bezoekers verwelkomen. Het succes van dit festival is aan verschillende factoren te danken, namelijk dat de locatie perfect is voor binnen – maar ook buitenlandse bezoekers zoals Duitsers, Belgen en Fransen die hier niet ver voor hoeven te reizen. Hoewel dit festival drie dagen duurt zijn er zowel weekend- als dagkaarten te verkrijgen, waardoor bezoekers niet per se hun campingspullen mee hoeven te nemen. De line-up staat er om bekend om de grootste artiesten binnen te halen zodat het festival binnen no-time uitverkocht raakt. Dit kan zowel een voor- als een nadeel zijn, omdat sommige fans kaarten kopen om hun favoriete artiest te zien, maar daarna weer richting huis vertrekken. Dit gebeurde al eerder bij Justin Bieber in 2017, toen zijn optreden na overmaat van ramp ook nog een gigantisch flopte. Resultaat: teleurgestelde fans en grotendeels lege festivalterreinen achteraf.

Lowlands

Lowlands staat bekend als de kroonjuweel van de festivals in Nederland. Hier draait het niet alleen om muziek, maar ook om wetenschap, cultuur, theater, cabaret, dans en nog veel meer. Op dit festival kun je alles doen wat je maar wilt, omdat er werkelijk aan alles gedacht wordt. Zo is het mogelijk om te zwemmen in Lake Lowlands, 24/7 te shoppen op hun vintage markt, naar de sauna te gaan, een film te bekijken in hun eigen bioscoop, naar het theater (zelfs midden in de nacht) en nog veel meer! Zo zijn er ook veel straatartiesten en kunstenaars die rondlopen over het terrein om mensen te vermaken. Dit alles naast het ontzettend brede aanbod van muziek, want Lowlands beschikt ook over zes podia waar non-stop grote en kleine artiesten te zien zijn. Ook staat Lowlands bekend om hun grote aanbod van (duurzaam) eten en drinken en hebben ze veel initiatieven voor groene voorzieningen.

Paaspop

Paaspop wordt elk jaar in het Paasweekend gehouden en is een driedaags festival. Paaspop wordt ook wel gezien als de start van het festivalseizoen, en ook mede daarom is dit festival zo populair. Het weer is vaak niet best, maar dat mag de festivalliefhebbers er niet van weerhouden om te genieten van de voornamelijk Nederlandse artiesten en prachtige aankleding. De sfeer is vaak uitgelaten omdat de lente én zomer nog voor de deur staan en het grote feesten weer kan beginnen.

Post a Comment