Vurigetongen.nl

Wanneer je een eigen muziekfestival gaat organiseren, komt daar een heleboel bij kijken. Je moet een locatie vinden en een line-up opstellen. Je hebt DJ’s nodig en personeel. Zodra je de basics rond hebt, kun je gaan kijken naar sponsors en publiek.

Het samenstellen van een festival, zeker als het meerdere dagen duurt, vraagt wat kennis van zaken. Hoe kom je aan je sponsors en hoe bereik je het juiste publiek? Dit klinkt als een heleboel administratief geregel en dat is het ook. Tegenwoordig hoef je dat gelukkig niet meer alleen te doen en is er software ontworpen speciaal voor dit doeleinde.

CRM tool ontworpen voor jouw festival

CRM software, ook wel Customer Relationship Management genoemd, is ontworpen om al je festivalgangers en partners te targeten. Je kunt je prestaties monitoren en de verkoop van de festivalkaartjes optimaliseren. CRM software zoals Lime technologies is bij uitstek de marketingoplossing voor festivals. Met behulp van deze software creëer en verstuur je gerichte berichten naar je publiek. Je kunt de communicatie met de potentiële bezoekers onderhouden zoals je zelf wil, van email tot social media of simpelweg via sms.

Segmenteer en target je verschillende soorten festivalgangers

Met gerichte segmentatie kun je speciale aanbiedingen verzenden naar de relevante mensen. Je meest loyale fans kun je eenvoudig belonen met extraatjes, en je kunt bezoeker die hun interesse dreigen te verliezen er op tijd weer bij betrekken. Het hele jaar door kun je met behulp van de juiste CRM kaartjes blijven verkopen dankzij de kansen die je duidelijk kunt zien via de CRM.

Je kunt de resultaten van je campagnes en marketing makkelijk analyseren middels prestatie-indicatoren die specifiek zijn voor muziekfestivals, zoals bijvoorbeeld conversiepercentages, maar ook je verkochte tickets in relatie tot geografische en demografische spreiding.

Alle gegevens van je bezoekers kun je terug vinden in een enkele interface. Denk hierbij aan het aantal gekochte toegangskaartjes, de aankoop data- en kanalen, de betalingen aan de bar etc.

Nieuwe mogelijkheden voor partnerschappen en sponsoring!

Een festival organiseren is niet goedkoop en kun je niet zomaar uit je eigen zak financieren. Je kunt hiervoor een bedrijfslening afsluiten. Ook kun je ervoor zorgen dat je de juiste sponsors weet te vinden. Met een gesegmenteerde database zijn de mogelijkheden voor sponsorcampagnes eindeloos. Met CRM software kun je innoveren met nieuwe aanbiedingen en groepen aantrekken die open staan voor een nieuwe ervaring.

Post a Comment