Vurigetongen.nl

Muziekfestivals trekken altijd veel enthousiaste bezoekers, zowel in Nederland als daarbuiten. Het is daarom erg jammer dat de huidige overheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus dermate drastisch zijn, dat muziekoptredens en andere voorstellingen tegenwoordig met weinig tot geen publiek moeten plaatsvinden!

Op dit moment van schrijven is het zelfs zo dat niet-professionele muziekbands t/m 9 februari niet eens mogen optreden, laat staan repeteren. Het is te hopen dat hier snel verandering in komt, zodat we het komende jaar weer kunnen genieten van geweldige muziekoptredens!

Muziekoptredens door heel Friesland

Een contest die elk jaar in Friesland gehouden wordt en waaraan vele (beginnende) muziekbands deelnemen is de Kleine Prijs van Fryslân. Deze muzikale competitie bestaat uit een vijf- tot zestal voorrondes, die vorig jaar onder meer in Oosterwolde, Leeuwarden, Joure en Heerenveen gehouden werden. De winnaars van de voorrondes komen in de twee halve finales terecht, die jaarlijks in Het Bolwerk te Sneek en in Iduna – het poppodium van Drachten – plaatsvinden. De finale is tegenwoordig bij te wonen in een van de concertzalen van Neushoorn te Leeuwarden.

Gebak voor de winnende muzikanten

De Kleine Prijs van Fryslân kent elk jaar weer verrassende winnaars, die blijk geven van een groot muzikaal talent. Na het winnen van de (spannende!) finale worden de muzikanten feestelijk onthaald, waarbij speciale gitaar-taarten – men kan een dergelijke taart bestellen via het internet – op hen staan te wachten. Dit gebak, dat bestaat uit vanille cake met een heerlijke framboos-vanille vulling, wordt altijd zeer gewaardeerd door de prijswinnaars, die met het winnen van deze contest verzekerd zijn van enkele speelplekken op diverse komende evenementen. Een van die evenementen is de halve finale van de Grote Prijs van Nederland.

De Kleine Prijs van Fryslân bestaat inmiddels al meer dan 35 jaar en kent dus ook meer dan 35 winnaars. Vorig jaar won de garagerockband ‘Cloudsurfers’. Ook dat werd gevierd met het ludieke gitaar-gebak!

Post a Comment