Vurigetongen.nl

Nederland heeft tal van verschillende kleine festivals die erg populair zijn onder bezoekers. Deze festivals hebben vaak een intieme, bijzondere sfeer waar de artiesten centraal staan. Ook is het voor deze festivals mogelijk om deze op unieke locaties te houden, zoals bijvoorbeeld op het strand, in een bos of een verlaten industrieterrein.

Where The Sheep Sleep

Dit festival is zeer kleinschalig: het trekt jaarlijks zo’n 550 bezoekers op de Bosweide in Apeldoorn. Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord, zelfs omwonenden niet. Zij geven dan ook aan nooit overlast te hebben van Where The Sheep Sleep, dit zou er grotendeels mee te maken kunnen hebben dat het na tien uur ‘s avonds enkel akoestische muziek toestaat en na 12 uur ‘s nachts zelfs helemaal stil is. Het festival wordt gezien als de Nederlandse versie van het Amerikaanse Burning Man festival, dat ook wel als hippie-achtig ervaren wordt.

Motel Mozaique

Hoewel dit een klein festival is, is het qua omvang juist erg groot omdat het door de hele stad Rotterdam gehouden wordt. Het festival is een mix van popmuziek, theater en kunst en daarbij wordt je door verschillende locaties geleid. Het unieke van dit festival is dat je ook op unieke plaatsen kunt overnachten, welke elke editie verschillend en bovendien ook geheim is. Zo kon je voorgaande jaren slapen in ziekenhuizen, bouwputten en kerken. Het festival heeft een mooie mix van grote en kleinere artiesten in de line-up, welke natuurlijk op de meest geschikte locaties terecht kunnen. Zo zijn de bands op hun plaats in poppodium Rotown, het theater in de Rotterdamse Schouwburg en de Paradijskerk voor de intieme en kleinere acts.

Post a Comment