Vurigetongen.nl

In dit artikel gaan we terug naar augustus 1969, het jaar waarin het meest authentieke en meest grootse muziekfestival ooit gehouden werd. Degenen die Woodstock hebben mogen meemaken zullen zeker beamen dat het een van de mooiste belevenissen uit hun leven is geweest. De bijzondere sfeer van het legendarische festival is nog nooit door een ander muziekfestival overtroffen of geëvenaard: Woodstock was in die zin hoogst uniek.

“Three Days of Peace & Music”

Het muziekevenement werd destijds gehouden op een weiland, dat speciaal voor het festival beschikbaar werd gesteld door een aardige melkveehouder. Het festivalterrein bevond zich in de buurt van Woodstock, een kleine stad in de Verenigde Staten. De ‘Three Days of Peace & Music’ duurde een dag langer dan gepland. Ook het bezoekersaantal liep gigantisch uit: Er was twee keer zoveel publiek aanwezig als verwacht, namelijk meer dan 400.000 bezoekers.

Live optredens kijken op een MacBook pro 15

Voor degenen die het Woodstock muziekfestival niet hebben kunnen meemaken is er een jaar later een documentaire-film uitgebracht, waarin de hoogtepunten van het festival te zien zijn. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om via het YouTube kanaal liveoptredens van de uitvoerende muzikanten terug te bekijken en te beluisteren. Met een handige Macbook pro 15 kunnen we overal – in huis, in de tuin of waar dan ook – van deze geweldige muziekoptredens nagenieten. Zo’n laptop kan je overal mee naartoe nemen.

Een MacBook hoeft bovendien niet duur te zijn: een refurbished exemplaar functioneert net zo goed als een nieuw apparaat, maar is veel goedkoper in aanschaf. Bovendien is de aankoop van een tweedehands laptop de beste optie met het oog op duurzaamheid.

Zo kunnen we kijken en luisteren naar de legendarische liveoptredens van bijvoorbeeld Jimi Hendrix, Sly & the Family Stone, Janis Joplin, Santana en Grace Slick, die met haar onovertroffen stem het nummer ‘White Rabbit’ ten gehore bracht.

Post a Comment