Vurigetongen.nl

Naast zeer grote of zeer kleine festivals zijn er ook veel middelgrote festivals in Nederland te vinden. Deze festivals zijn perfect om je vrije weekend mee te vullen, omdat je niet kilometers aan festivalterrein hoeft over te ploegen voor je favoriete bandje, en je dus op je gemak kunt genieten.

Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole wordt ook wel als de miniatuurversie van Lowlands gezien. Het driedaagse festival wordt gehouden dichtbij Nijmegen en staat vooral bekend om de mooie aankleding en fraaie line-up. Dit festival is nog zeer nieuw en groeit elk jaar met haar aantal bezoekers, zo begon het in 2014 met 10.000 bezoekers en wil het na verloop van tijd zich verdriedubbelen. Hoewel het festivalterrein beperkt is, is de line-up dat zeker niet. Zo mochten grote namen als Thom Yorke (de leadzanger van Radiohead), Editors, Janelle Monaé, De Staat en nog veel meer zich laten horen op de editie in 2019.

Best Kept Secret

Eén van Nederlands’ grote parels is toch wel Best Kept Secret. Het festival staat erom bekend voornamelijk intieme, introverte artiesten te boeken waardoor er een zeer bijzondere sfeer ontstaat. Zo mocht het festival namen als Alt-J, Damien Rice, Agnes Obel en The National al verwelkomen. Maar het heeft zich vooral bekend gemaakt door het zeer gewilde Radiohead als afsluiter van de editie in 2017 te boeken. Voor de liefhebbers van diepgaande en betekenisvolle muziek is dit festival een absolute must.

Eurosonic Noorderslag

Dit festival is een vreemde eend in de bijt, omdat het in januari gehouden wordt. Dit wordt expres zo gedaan, omdat het een soort presentatie is voor opkomende talenten en wat er volgend festivalseizoen verwacht kan worden op het podium. Zo mogen er veel talenten uit de Nederlandse popmuziek optreden en krijgen zij, indien ze een onvergetelijk optreden neerzetten, een recensie in muziekprogramma’s als 3voor12 en OOR. Ook worden er meerdere aspecten van de muziekindustrie belicht en worden er zoal panels georganiseerd en muziekprijzen uitgereikt. Dit festival is voor beginnende artiesten zeer belangrijk om zichzelf in de schijnwerpers te zetten, omdat er op dit festival ook veel boekers rondlopen die hun ogen open houden voor het festival dat in de zomer plaats zal vinden. Ook zijn radiostations als 3FM en Radio 2 aanwezig om de aanstormende talenten in de gaten te houden.

Post a Comment